Skip to main content

19-03-2021: Solskinsøen med fabelagtige golfbaner

Bornholm - skabt til fantastiske ferieminder

Vidste du, at det kun tager lidt over en time at sejle til Bornholm fra Ystad med Bornholmslinjens store hurtigfærge, og at priserne er faldet, og nu starter ved 99,- kr. Hvis du hellere vil flyve, tilbyder Bornholmerflyet flere afgange dagligt, både fra København og flere jyske lufthavne.  Dette gør Bornholm til en oplagt feriedestination for alle, som ønsker en ferie med fokus på nærhed, lokalproducerede lækkerier, aktiviteter i naturen og kunst- og kulturopleveler.  På Bornholm finder du mere en 120 km kystlinje med fabelagtige hvide sandstrande, unikke klippeformationer og hyggelige, gamle fiskerlejer. Bornholms størrelse gør, at det aldrig tager mere end en halv time at nå frem til næste hyggelige oplevelse – uanset hvor på Bornholm du bor.  

Historien har sat tydelige spor på Bornholm. Oplev f.eks. de smukke, gamle rundkirker eller Nordeuropas største borgruin Hammershus, hvor det nye besøgscenter på smukkeste vis er bygget ind i klipperne. Kun 1 times sejlads fra Gudhjem kan du besøge Christiansø, hvor det velholdte fæstningsværk vidner om øens fortid som flådebase.  

Er du til aktiv ferie, så prøv de gode cykelstier som strækker sig 230 km gennem øens varierede natur. Er du mere eventyrlysten, kan du ride, klatre på klipper eller svæve over en klippesø, sejle i havkajak, surfe, dykke, fiske eller tage en vandretur, f.eks. ad de gamle redningsstier langs kysten.  Og for golferen, har du her 4 forskellige 18 hullers golfbaner fordelt rundt på øen. På Bornholm er du max. en halv time væk fra den nærmeste golfbane. Øen byder på fire spændende golfbaner, der alle er åbne for gæstespillere. Banerne er meget forskellige, både i sværhedsgrad og udformning. To baner har klippefremspring og en fantastisk udsigt over Østersøen til Christiansø. 


Bornholms Golf Klub
Bornholms Golf Klub ligger tæt på Rønne i smuk natur mellem bølgende marker og plantage. Her er et hyggeligt klubhus med café. Golfklubben blev grundlagt i 1972 og i 1986 var deres 18-huls golfbane færdig anlagt. Golfbanen er tegnet af Peter Dreyer, der var med til at grundlægge Dansk Golf Union.

Nexø GolfKlub 
Nexø Golfklub ligger naturskønt mellem Dueodde og Øster Sømark knap en kilometer fra Sydbornholms skønne sandstrande og blev grundlagt i 1981, mens klubhus og bane var klar i 1986. Klubhuset huser også en café.

Nordbornholms Golfklub 
Nordbornholms Golfklub ligger lige udenfor Rø, og knap en kilometer fra Bornholms flotte, nordvendte klippekyst. Her kan du spille på 2 baner med 18 huller hver.

Det bornholmske spisekammer er en oplevelse i sig selv. Rundt om på øen finder du mange små, hyggelige gårdbutikker med lokale fødevarer af høj kvalitet som kokke fra hele landet ynder at få fat i.  Prøv f.eks. en øl fra et af de lokale bryggerier, de prisvindende oste, gedeost, nyrøgede sild på klippene, håndlavet chokolade, is, karameller eller bolcher. Du kan lade dig forkæle på én af øens mange barer, restauranter og take-away-steder som byder på alt fra simple retter til gourmet af stjerne-kokke – flere benytter i stor stil de gode, bornholmske råvarer. 

Kunst, kunsthåndværkere og Bornholm har siden 1800-tallet været flettet sammen i en unik symbiose. En ny generation af udøvere fører de rige traditioner videre, og øens kunsthåndværk sprudler lige nu af foryngelse og idérigdom. Så meget at Bornholm, som det første område i Europa, for få år siden blev hædret med den eftertragtede titel ”World Craft Region” – hvilket svarer til restauranternes Michelin-stjerne.  

Oplevelserne på Bornholm er mange og mangfoldige. Du kan også opleve intime koncerter med kendte kunstnere, ”Folkemødet”, jazzfestivaler, kokkekonkurrencer, madfestivaller og Bornholms Kulturuge i september.  

Hotel Balka Strand ligger i Bornholms sydøstlige hjørne, smukt placeret mellem Nexø og Snogebæk, kun 200 m fra Balka Strand.  
Værelser og lejligheder er placeret i den gamle have med træer og buske. Her er alt i stueplan, alle har egen terrasse og naturligvis også eget bad/ toilet, TV og svale-/køleskab på værelset. For husets gæster er der adgang til fælles udendørs pool og aktiviteter hvor flere ting er gratis, husets Wifi er også gratis. Cykeludlejning på hotellet, Clever ladestander til din el-bil, mange P-pladser. Hvad mere kan du ønske dig?