Skip to main content

Ærø med det hele 2023

Er alt andet virkelig vand ved siden af Ærø? Det hævder de lokale i hvert fald, og vi kan kun sige, at der er noget om det. Du får nu en hel unik mulighed for at komme bag om Ærø, da vi nøjsomt har sammensat et program til denne herlige livsnyder matchtur, hvor du skal opleve og spille Danmarks smukkeste seaside golfbane, få et kig ind i et af Danmarks små øsamfunds hverdag og smage på mange af de lokale specialiteter.
Udover at spille på en pragtfuld golfbane kommer vi på denne tur også til at besøge lokale seværdigheder, hvor vi skal smage, dufte og lære mere om denne lille perle i det Sydfynske øhav. 

Match- og rejseleder er en vores gode venner af huset Casper Sejr, som til daglig bor på Ærø og er en erfaren golfspiller. Casper vil sørge for, at I alle kommer til at opleve Ærø indefra, og han vil afvikle vores egen lille 3 runders turnering. Vi garanterer, at I på denne rejse vil komme til at forstå sloganet for denne lille ø - “Alt er vand ved siden af Ærø”.

Vi håber, at du vil med til en omgang livsnydergolf på Ærø. Baner som denne skal du normalt til Irland eller Skotland for at opleve Med vand til tre sider, et fyrtårn som klubhus og 18 huller der alle har udsigt til havet, er der her lagt op til en helt unik omgang golf på dansk muld i kombination med god gastronomi og kultur.

Banen

Ærø Golf Klubs unikke placering gør den til en “must play” bane i Danmark. Banen er anlagt helt ud til havet på tre sider, og havet er i spil på flere af hullerne. Ikke mindre end 6 greens ligger med mindre en 40 meter til stranden. Se dét er ægte seaside golf! Golfbanen er designet af Henrik J. Jacobsen, der også står bag andre ø-golfbaner som Langeland og Samsø. Han har på Ærø skabt en unik bane, som man ikke før har set i Danmark. På det nord-vestligste punkt af Ærø venter der en par 72 bane, der er billedskøn fra hul 1 og helt til hul 18. 
Med en forni der tager ens tanker til de gamle irske og skotske baner, får man det flade landskab med dybe bunkere og udfordrende diger, der ligger strøget ud på de mest fotogene 9 huller i Danmark. Bagni byder på lidt mere vegetation og højdeforskelle, men stadig med udsigt til havet og de mange hvide sejl fra skibene, der sejler rundt i det Sydfynske øhav.

Matchturlederen
Casper Sejr bor til daglig på Ærø. Vi har her med en meget erfaren herre, som har arbejdet i rejsebranchen gennem mange år, både som turleder og produktion af rejser. Som ivrig golfer og et hjerte, der altid gerne vil ud at undersøge verden, er Casper Sejr den ideelle til at dele Ærø med Caddie Golfrejsers gæster. Golfsporten betyder meget for Casper, og han er altid god til at komme med en fidus til at spille banen eller dele sin viden om denne smukke ø.

Udover sit arbejde i golfklubben, kommunen og familiefar, sidder Casper i bestyrelsen og er også assisterende træner i Ærø Golf Klub. Han gør alt, hvad han kan for at få den lille klub til at trives og gøre medlemmerne endnu bedre til golf. Kort sagt finder man ikke en bedre mand til jobbet som matchturleder på en rejse til Ærø.

 

Dagsprogram

Dagsprogram på turen
Dag 1

Efter overfarten med Ærø Xpressen (inkl. i prisen) til Ærø, ligger vi ud med en eftermiddagsrunde på Ærø Golf Klub. Tee off ca. kl 12:15. Dette bliver det første møde med denne perle af en golfbane. Udsigterne her vil man sent glemme og selv et tre putt forsvinder hurtig fra tankerne, når man hører bølgerne slå blidt ind mod stranden ved siden af greensne.

Efter 18 huller vil der være mulighed for at komme op i Skjoldnæs fyr, som er en del af klubhuset, og nyde udsigten ud over banen og det Sydfynske øhav, hvor man bla. kan se Als, Avernakø, Fyn og på en god dag, endda helt til Tyskland. Ønsker man et glas vin eller et stykke chokolade kan dette også indtages på klubbens terrasse.

Vi vender herefter næsen mod hotellet i Marstal og indcheckning klares nemt. Ønsker man et bad, et frisk dyp i havet, eller den indendørs pool, er der også tid til det, inden at vi spiser en fælles middag på hotellet. 

Dag 2
Dagen i dag står i Ærøs tegn. Morgenmaden indtages i hotellets restaurant hvorefter vi klokken 09:30, sammen i bus kører ud og ser og oplever Ærø. Denne guidede tur vil bringe os rundt på hele øen. Der vil være historier omkring ”de gode gamle dage” og hvordan det står til nu på den lille ø. Vi vil også få lov til at nyde den skønne natur og se mange af de gamle byer.

Efter små 3 timers rundtur stopper vi i Ærøskøbing, hvor der vil være mulighed for at gå en tur rundt i den gamle smukke by. Der er masser af spisesteder at tage af, og ønsker man det, kan man indtage en frokost på en af de hyggelige restauranter og caféer. Over middag venter der os en rundvisning i Ærøskøbing, som af de lokale også kaldes for eventyrenes by. Vi kommer til at gå igennem denne historiefyldte by, med en lokal guide der vil gå i dybden med den fantastiske historik, som byen gemmer på. Herefter har vi resten af dagen på egen hånd og kan tage ud og udforske øen, tage en dukkert på stranden, eller nyde en gåtur gennem Marstals hyggelige gader og lystbådehavn. Middagen indtages på hotellet, hvor der også vil være underholdning efter maden med Elsebeth Iver.

Dag 3
Efter en dejlig morgenmad på hotellet er det tid til runde to, som starter om formiddagen, hvor vi begiver os ud på banen endnu en gang. Skulle vinden være vendt siden sidste runde, venter der en helt “ny” golfbane. En af glæderne ved at spille en seaside golfbane.

Efter runden venter, der os en lille eksklusiv godbid. Vi skal nemlig “bag kulisserne” af Ærø Golf Klub. Chef greenkeeper Henning Lund viser os rundt i materialegården og fortæller os om hvad, der skal til for at holde en golfbane i gang på en lille ø som Ærø, og det er ikke så lidt.

Efter dette fascinerende indblik i greenkeepernes arbejde, vender vi næsen mod Marstal.

Middagen spiser vi sammen i hotellets fine restaurant.

Dag 4
Alt godt har en ende, men ikke før vi spiller en tredje og sidste runde på Ærø Golf Klubs smukke anlæg. Efter vi har checket ud fra hotellet ligger de sidste 18 huller foran os, hvor vi igen skal have fornøjelsen af den friske havluft og nyde udsigterne en sidste gang. Efter runden vil vi kåre en vinder af denne udgave af Caddie Golfs Ærø match. Herefter er der kun tilbage at sige tak for denne gang, og vi drager videre på vores fært eller mod færgen.

Det med Småt

Det med småt:

Turen gennemføres ved min. 8 deltagere. Der er max 20 deltagere på rejsen.

Praktisk omkring matcherne
Det er vores matchturleder, som forestår matcherne og laver startlisterne. Da det er en matchtur vil vi forsøge på bedste vis at blande alle, så man kommer til at spille med så mange fra gruppen som muligt, og for at vi opnå den bedste sociale sammenhæng på sådan en tur. Der vil være en lille gennemgående stableford turnering for de 3 runder, hvor de 2 bedste score tæller.

Bestillings af færgebillet
Vi anbefaler, at man i god tid, reserverer pladsbillet til bil og passagerer hos ÆrøXpressen på www.aeroexpressen.dk eller på tlf. 7370 7800. Overfarten kl 10:00 fra Rudkøbing passer fint til at kunne nå tee off på dag 1. På hjemrejsen, kan det anbefales at tage afgangen fra Marstal kl. 15:50.

Færgebilletten købes og betales på Ærø Xpressens hjemmeside, men refunderes ved ankomst til Ærø Hotel. For gæster som rejser alene gælder refusion for 1 personbillet samt ½ bilbillet.

Hvis du er bosat i et af følgende postnumre, er du velkommen til at benytte ruten Fynshav – Søby og stadig opnå refusion af færgebillet, pladsbillet bookes da hos Ærøfærgerne på www.aeroe-ferry.dk eller tlf. 6252 4000.

Postnumre:

6070, 6093, 6094, 6100, 6200, 6230, 6240, 6261, 6270, 6280, 6300, 6310, 6320, 6330, 6340, 6360, 6372, 6392, 6400, 6430, 6440, 6470, 6500, 6510, 6520, 6534, 6535, 6541, 6560, 6580, 6630, 6660, 6760, 6771, 6780, 6792.

Kort

Afgange og priser

AfgangAfrejsestedHotelLedige pladserPris fra
07-06-2023Ærø HotelMere end 84.795,-Book
15-08-2023Ærø HotelMere end 85.295,-Book

Hotel

Ærø Hotel
God service og prikken over i’et Ærø Hotel – Danmarks eneste voksenhotel, med en aldersgrænse på 18 år – er med 100 lyse og imødekommende værelser, restaurant med panoramaudsigt, hyggeligt barområde,...